Jak o brýle pečovat aneb brýlové desatero

23. 11. 2017 14:39

  1. Brýle nikdy nečistěte na sucho! Všechny tvrzené brýlové čočky jsou odolnější proti poškrábání, přesto však aspoň jedenkrát denně brýle omývejte jarovou vodou, abyste opláchli prach a jiné nečistoty z povrchu čoček. Zároveň proudem vody očistíte sedýlka, koncovky a drážky nebo šroubky.
  2. Dále k čištění brýlí používejte mikrovláknové utěrky a čisticí roztoky. Čisticí spreje jsou výborné pro konečnou očistu čoček, vyleští plochu a vytvoří antistatický povrch nebo protizamlžovací filtr. Čisté mikrovláknové utěrky jsou nejlepší pro vyleštění čoček. Nevytvářejí na brýlových čočkách šmouhy a nepoškrábou je.
  3. Pokud Vám mytí brýlí dělá problémy, nebo Vás prostě obtěžuje, pořiďte si domácí ultrazvuk nebo dezinfekční roztok. Brýle po očištění stačí jen opláchnout vodou a osušit.
  4. Pokud brýle právě nenosíte, uložte je do pouzdra.
  5. Zajistěte, aby se Vaše brýle, speciálně pak brýlové čočky, nedostaly do styku s drsnými a ostrými předměty.
  6. Brýle sundávejte oběma rukama, nikoliv za jednu stranici. Zajistíte tak rovné posazení brýlí na obličeji, stranice se nevylomí a brýle se neohnou v nosníku.
  7. Nevystavujte brýle vysokým teplotám a velkým teplotním změnám (interiér auta v létě, sauna...).
  8. Zabraňte kontaktu chemických přípravků (lak na vlasy…) a mořské soli s Vašimi brýlemi. Naleptávají především povrchové úpravy brýlových čoček.
  9. Občas přineste brýle na srovnání, zpevnění a vyčištění ultrazvukem.
  10. Pokud dojde k mechanickému poškození brýlí, poraďte se o jejich opravě s Vaším očním optikem (nelepte brýle vteřinovým lepidlem, ani nepájejte cínem). Pokud Vám brýle při nošení působí jakékoliv obtíže, obraťte se na nás, rádi Vám tyto problémy pomůžeme odstranit.
Facebook logo Sdílejte článek na Facebooku

AKCE!!!..MULTIFOKÁLNÍ plastové čočky za " polovic"

11. 03. 2021 11:26

Využijte u nás možnosti nákupu brýlí v rámci zaměstnaneckých benefitů

10. 03. 2021 10:01

Michal Nesvadba...náš věrný a spokojený zákazník

24. 11. 2017 21:52